- در نشست مشترک مرزی بررسی و هم اندیشی در خصوص راهکارهای مشترک جهت تسهیل گذر مرزی حامل های صادراتی و ترانزیتی /تبادل اطلاعات فیمابین برای پیشگیری از قاچاق کالا
- صادرات بالغ بر ۲میلیارد و سیصد میلیون دلار کالای غیر نفتی از گمرکات خرمشهر و شلمچه
- ابلاغ تسهیلات ویژه گمرکی برای شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۴۰۴
- نشست خبری مدیر کل گمرک استان سمنان با اصحاب رسانه
- رکورد شکنی صادرات گمرکات استان مرکزی در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۳
- افزایش ۲۴درصدی صادرات از گمرک جلفا
- افزایش۲۳.۵ درصدی مبادلات گمرکی استان آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۳
- تحقق بیش از ۱هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال درآمد گمرک خراسان شمالی در سال ۱۴۰۳
- صادرات ۳۱ میلیون تن کالا از گمرکهای بوشهر
- ۹۹۶میلیون دلار کالا از گمرک پرویزخان به عراق صادر شد
- رشد ۵۱ درصدی صادرات از گمرکات استان خوزستان در سال ۱۴۰۳
- صدور بیش از سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار کالا در سال ۱۴۰۳ از گمرکات استان کرمانشاه به خارج از کشور
ابلاغ تسهیلات ویژه گمرکی برای شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۴۰۴

به گزارش پایگاه خبری اخبار گمرکی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت،گمرک ایران در راستای اجرای قانون جهش تولید دانشبنیان، دستورالعمل تسهیل فرآیند اخذ ضمانتنامه، تعهد ذیحسابی و بیمهنامه را برای شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۴۰۴ ابلاغ کرد.
تورج امرایی، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، با اعلام این خبر افزود: این اقدام مشترک با همکاری گمرک ایران، گامی موثر جهت تحقق ماده ۴ قانون جهش تولید دانشبنیان است.
بر اساس این دستورالعمل، شرکتهای دانشبنیان منتخب که در سال ۱۴۰۳ دستاوردهای برجسته و عملکرد قانونمدار در تجارت خارجی داشتهاند، میتوانند از حداکثر تسهیلات گمرکی بهرهمند شوند.
تسهیلات ویژه برای شرکتهای دانشبنیان
در بخش نخست دستورالعمل جدید گمرک ایران، تسهیلات ویژهای برای شرکتهای دانشبنیان منتخب در نظر گرفته شده است. این تسهیلات با هدف حمایت هدفمند از این شرکتها ارائه میشود و بر اساس آن، گمرک ایران در سال ۱۴۰۴ حداکثر تسهیلات گمرکی را به شرکتهایی ارائه خواهد داد که از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری معرفی شدهاند. این شرکتها باید در سال ۱۴۰۳ دستاوردهای برجستهای را در چارچوب مولفههای معاونت علمی کسب کرده و در تجارت خارجی نیز عملکرد قانونمدار و سرآمدی داشته باشند.
بر اساس این دستورالعمل، شرکتهای دانشبنیان میتوانند با استناد به ماده (۴) قانون جهش تولید دانشبنیان، ضمانتنامههای صادره از صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق ضمانت صادرات و صندوقهای غیردولتی پژوهش و فناوری را پس از اعتبارسنجی و رتبهبندی اعتباری نزد گمرک ارائه کنند.
این ضمانتنامهها برای تضمین پرداخت بهموقع تعهدات گمرکی مرتبط با واردات کالا (شامل اجزا، قطعات، ابزار، تجهیزات آزمایشگاهی، تست و کنترل کیفیت، مهندسی معکوس، ماشینآلات خط تولید محصولات دانشبنیان و غیره) قابل قبول خواهد بود.
نحوه شناسایی شرکتهای دانشبنیان این دستورالعمل گامی مهم در راستای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و تقویت تولید داخلی محسوب میشود و انتظار میرود با اجرای آن، فرآیندهای گمرکی برای این شرکتها روانتر و کارآمدتر شود.
ملاک شناسایی شرکتها و مؤسسات دانشبنیان تولیدی برای بهرهمندی از این تسهیلات، مبتنی بر نامه «شماره ۱۱/۱۳۸۴۴۷ مورخ ۱۴۰۴/۰۱/۱۸» معاونت توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری است،
در این نامه، با استناد به بندهای (الف) و (ب) ماده (۴) قانون جهش تولید دانشبنیان (مصوبه شماره ۳۳۴۳۰ مورخ ۱۴۰۱/۰۳/۰۳) و بند (ح) ماده (۱) قانون امور گمرکی، تأکید شده که ضمانتنامههای صادره توسط صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق ضمانت صادرات و صندوقهای غیردولتی پژوهش و فناوری برای شرکتهای دانشبنیان جهت تضمین تعهدات گمرکی پذیرفته شود.
این ضمانتنامهها باید با رعایت اعتبارسنجی، رتبهبندی اعتباری و همراه با بیمهنامه معتبر ارائه شوند تا الزامات مقررات گمرکی را برآورده کنند، گمرکات اجرایی موظفند پس از اظهار کالا، با بررسی و تأیید نام شرکت در سامانه pub.daneshbonyan.ir، نسبت به پذیرش ضمانتنامهها اقدام کنند.
- رکورد شکنی صادرات گمرکات استان مرکزی در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۳
- افزایش ۲۴درصدی صادرات از گمرک جلفا
- کارنامه تجارت خارجی کشور در سال ۱۴۰۳ اعلام شد/ تجارت ۱۳۰ میلیارد دلاری ایران با دنیا در سال گذشته
- ثبت ۵۷.۸ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی/چرا تراز تجاری منفی شد؟
- تعامل موثر با بخش خصوصی و دستگاههای همجوار برای تسهیل تجارت در دستور کار گمرک است
- امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان گمرک و اتاق بازرگانی ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت و ترانزیت
- منطقه آزاد اروند ضریب مفیدی برای آبادان و خرمشهر ندارد
- خوزستان سومین استان صادراتی کشور/ تعیین تکلیف گیت ها نیازمند نشست سازمان های دخیل
- توجه به آموزش موجب ایجاد وحدت رویه در گمرکات کشور میشود
- انتخاب مجدد نماینده گمرک جمهوری اسلامی ایران در شورای اجرایی تیر سازمان ملل