امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴

افزایش۲۳.۵ درصدی مبادلات گمرکی استان آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۳

مبادلات خارجی گمرکات استان آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد که بر این اساس طی سال گذشته گمرکات استان در مجموع ۴ میلیارد دلار مبادلات تجاری غیرنفتی داشته است.
کد خبر: ۱۱۰۱۴۰۴۱۹
زمان انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۶ بعد از ظهر
9 بازدید

به گزارش روابط عمومی حوزه نظارت گمرکات آذربایجان شرقی، صادق نامدار ناظر گمرکات استان و مدیر کل گمرک تبریز گفت: تجارت خارجی غیرنفتی استان آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۳ با  ۲۳.۵ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۲ به رقم ۴ میلیارد و ۶۵ میلیون دلار رسید.

نامدار افزود: میزان وزنی تجارت خارجی غیر نفتی استان آذربایجان شرقی در این مدت ۴ میلیون و ۵۰۴ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۹.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

نامدار اظهار داشت: از مجموع تجارت غیرنفتی استان آذربایجان شرقی ۲ میلیارد و ۳۴ میلیون دلار صادرات که از طریق گمرکات تبریز، سهلان، جلفا، نوردوز، مراغه و بناب به خارج از کشور صادر شده است و ۲ میلیارد و ۳۱ میلیون دلار واردات از طریق گمرکات تبریز، سهلان، جلفا و نوردوز اختصاص داشته است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب  ۳۲ درصد و ۱۶ درصد افزایش داشته است.

وی در خصوص میزان وزنی صادرات غیرنفتی و واردات در سال گذشته افزود: در سال ۱۴۰۳ به میزان ۳ میلیون و ۸۹۲ هزار تن کالا از کشور صادر و ۶۱۲ هزار تن کالا وارد کشور شده است.

به گفته وی صادرات غیرنفتی در مدت یاد‌شده به لحاظ وزنی ۳۳ درصد افزایش داشته و واردات در این مدت با ۱۱ درصد مواجه بوده است

مدیر کل گمرک تبریز بیان داشت: عمده اقلام صادرات قطعی گمرکات استان در این مدت چدن آهن و فولادبه ارزش ۴۳۳ میلیون دلار، محصولات پتروشیمی و مصنوعات پلاستیکی به ارزش ۳۴۹ میلیون دلار، میوه‌های خوراکی پوست مرکبات یا خربزه به ارزش ۲۹۱ میلیون دلار ، سوخت های معدنی روغن های معدنی به ارزش ۱۵۱ میلیون دلار و مس و مصنوعات از مس به ارزش ۱۰۴ میلیون دلار بوده که عمده این اقلام به کشورهای ترکیه به ارزش ۸۶۸ میلیون دلار، ارمنستان به ارزش ۳۰۶ دلار، عراق به ارزش ۲۵۸ میلیون دلار، گرجستان به ارزش ۸۷ میلیون دلار و آذربایجان به ارزش ۷۳ میلیون دلار صادر شده است.

مدیر کل گمرک تبریز همچنین افزود: عمده اقلام وارداتی به استان شامل: وسایل نقلیه زمینی و اجزا و قطعات به ارزش ۴۶۷ میلیون دلار، ماشین آلات و وسایل مکانیکی اجزا و قطعات آن به ارزش ۲۹۱ میلیون دلار، گوشت به ارزش ۱۹۳ میلیون دلار ، توتون و تنباکو به ارزش ۱۵۴ میلیون دلار و شمش طلا به ارزش ۱۱۶ میلیون دلار و برخی اقلام مجاز دیگر بوده که این اقلام بیشتر از کشورهای ترکیه به ارزش ۱ میلیارد و ۲۸۲ میلیون دلار، چین  به ارزش ۲۲۱ میلیون دلار،  امارات متحده عربی به ارزش ۲۲۰ میلیون دلار، آلمان به ارزش ۱۰۵ میلیون دلار و ژاپن به ارزش ۳۰ میلیون دلار  وارد شده است.

نوشته شده توسط:

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *