امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
دکتر رضوانی فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در مراسم طرح تحول دیجیتال گمرک:  

تشریح اهداف و برنامه ها برای به روز رسانی سامانه های گمرک / تازه ترین آمار از صادرات غیر نفتی، واردات و ترانزیت کشور  

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در مراسم رونمایی از بازنویسی الکترونیکی رویه صادرات و ترانزیت در راستای طرح تحول دیجیتال گمرک ایران، هدف از این اقدام را به روز رسانی سامانه های گمرک با هدف تسهیل و ساده سازی، ایجاد شفافیت، کاهش زمان و هزینه در انجام امور گمرکی و تشریفات تجارت خارجی و اعمال کنترل های دقیق تر عنوان کرد و تازه ترین آمار صادرات غیر نفتی، واردات و ترانزیت کشور  را تشریح کرد. 
کد خبر: ۱۱۰۱۴۰۲۲۵۳
زمان انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۰ بعد از ظهر
129 بازدید

به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، دکتر رضوانی فر در خصوص هوشمندسازی سامانه‌های گمرک با اشاره به اینکه گمرک جزو پیشروترین دستگاه های بزرگ اداری در این زمینه هست، افزود: گمرک از سال‌های پیش به سمت هوشمندسازی فرآیندها، رویه‌ها و استفاده از سیستم الکترونیکی در تحقق اهداف و برنامه‌های خود اقدام کرده است.  

به گفته وی به روز رسانی سامانه‌های جدید در گمرک، موجب تسهیل و ساده‌سازی فرآیندها و رویه‌های گمرکی، ایجاد شفافیت، کاهش زمان و هزینه امور گمرکی و تشریفات تجارت خارجی و اعمال کنترل‌های دقیق خواهد شد. 

رضوانی فر اظهار داشت: به روز رسانی و یکپارچه سازی سیستم‌های الکترونیکی رویه های گمرکی تاکنون حدود ۷۰ درصد پیشرفت داشته است که مسلماً با استقرار کامل سامانه جدید به تسهیل گری و تسریع تجارت خارجی کمک موثری خواهد شد.

  وی با اشاره به اینکه برای به روز رسانی و الکترونیکی کردن رویه‌های مختلف گمرکی و سامانه جدید همه مدیران و همکاران گمرک تلاش مضاعفی داشته‌اند و نشست‌های تحلیلی متعددی نیز برگزار شد، گفت: مقرر گردید دانش فنی و زحمت همه گمرک و مستندات تهیه و تدوین شده برای به روز رسانی ۱۲ رویه گمرکی در راستای طرح تحول دیجیتال گمرک، به سند تبدیل و منتشر شود. 

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران ادامه داد: دانش فنی که در خصوص به روز رسانی رویه‌ها و استقرار سامانه جدید حاصل شده و استانداردسازی رویه‌ها به اندازه هوشمندسازی سامانه‌ها و رویه‌ها ارزشمند است. 

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک روز ملی صادرات به همه دست‌اندرکاران عرصه تجارت افزود: آنچه توان واقعی رقابت پذیری و توسعه کشور را به دنبال دارد، میزان توان در بازارهای هدف و افزایش حجم، ارزش و عمق بخشی به صادرات است. 

وی با اشاره به اینکه در بخش صادرات قادریم با تنوع بخشی به بازارهای هدف، متنوع کردن اقلام صادراتی و بها دادن به تکنولوژی و تحقیق و توسعه در حوزه صادرات، ارزش افزوده صادرات را افزایش دهیم، افزود: گمرک به عنوان بازوی اصلی در توسعه صادرات، با ساده سازی در رویه‌ها و فرایندها و اصلاح آن و کاهش تعداد بخشنامه‌ها با پیگیری و همکاری با سازمان های دخبل در امر تجارت و ارائه تسهیلات لازم به شرکت‌های تعاونی و دانش بنیان اقدامات لازم را در خصوص روانسازی و توسعه صادرات غیر نفتی انجام داده است. 

رضوانی‌فر گفت: با فاصله گرفتن از خام فروشی و متنوع کردن بازارهای هدف با تلاش و کوشش همه تجار و تولید کنندگان و ارائه حداکثر تسهیلات و روانسازی تشریفات و ساده سازی مقررات از سوی سازمان‌های موثر در امر تجارت قادریم در راستای افزایش صادرات غیر نفتی گام های مهمی برداریم. 

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در تشریح عملکرد تجارت خارجی و ترانزیت کشور گفت: صادرات غیر نفتی کشور به استثنای نفت و تجارت چمدانی تا ۲۷ مهرماه سال جاری به میزان ۷۶ میلیون تن و به ارزش ۲۷ میلیارد دلار بود که از حیث ارزش ۴ درصد کاهش و به لحاظ وزن ۲۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.  

وی افزود: به دلیل کاهش شدید قیمت محصولات و فرآورده‌های فلزی، فولادی و پتروشیمی به رغم افزایش ۲۵ درصدی وزن کالای صادراتی غیر نفتی،  ارزش صادرات غیر نفتی ۴ درصد کاهش داشته است

.  وی با اشاره به اینکه در این مدت میزان واردات کشور به ۲۱ میلیون تن و به ارزش ۳۵ میلیارد دلار رسید، ادامه داد: میزان کالاهای وارداتی از ابتدای سال جاری تا ۲۷ مهر امسال به لحاظ وزنی ۷ درصد و از حیث ارزش ۱۱ درصد افزایش داشته است. 

رضوانی فر اظهار داشت: همچنین حجم ترانزیت خارجی کشور از ابتدای سال تا ۲۷ مهر با ۱۴ درصد افزایش به میزان ۹ میلیون تن رسیده است.

نوشته شده توسط:

اخبار مرتبط
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *