امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳

توضیحات ناظر گمرکات سیستان و بلوچستان درباره آبگرفتگی محموله برنج وارداتی

ناظر گمرکات استان سیستان و بلوچستان اعلام کرد: با پیش بینی انجام شده حداقل خسارت به محموله‌های برنج موجود در محوطه باز انبار عمومی وارد شده است.
کد خبر: ١١٠١۴٠١٣٣۵
زمان انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۰ بعد از ظهر
215 بازدید

محمد علی خاشی ناظر گمرکات استان سیستان و بلوچستان و مدیر کل گمرک زاهدان در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره بارندگی اخیر در استان، گفت: از دی ماه پارسال بخشنامه‌ای به گمرکات و مناطق آزاد ابلاغ که بر این اساس معافیت ارزش افزوده مناطق آزاد لغو شد، پیش از این برنجهای وارداتی از طریق میرجاوه به منطقه آزاد چابهار منتقل و از طریق گمرک مذکور ترخیص می‌شد که بعد از بخشنامه مذکور صاحبان کالا ترجیح دادند، برنج‌های وارداتی به زاهدان‌ منتقل و از طریق این گمرک ترخیص شود. به این ترتیب به مرور زمان انبارهای مسقف موجود در محوطه گمرک زاهدان به دلیل ورود بیش از ظرفیت، پر شد.

ناظر گمرکات استان سیستان و بلوچستان افزود: در گمرک زاهدان ۱۴ هزار متر انبار مسقف موجود است که ۲۰ هزار تن انواع کالا قابل نگهداری در این انبارها است.

خاشی گفت: بر همین اساس مکاتبات لازم با قید فوریت با وزارت صمت، استانداری و… صورت گرفت و هشدارهای مربوطه ارائه شد. این درحالی است که دستگاهای بالادستی بیشتر نگاه افزایش اشتغال داشتند. با این وجود سرعت ترخیص و تشریفات بالا رفت. تا زمانی که کامیون خالی وجود داشته باشد عملیات گمرکی و تشریفات انجام می‌شود. با این وجود حجم ورودی  دو برابر خروجی است.

وی گفت: برای مثال در یک روز  ۱۵۰۰ تن کالاهای مختلف که مهمترین آن برنج است وارد گمرک زاهدان می‌شود اما حدود ۹۰۰ تن برنج ترخیص می‌شود. لازم به ذکر است این گمرک، به صورت تخصصی در حوزه ترخیص برنج فعال است.

ناظر گمرکات استان سیستان و بلوچستان افزود: در بحث بارندگی اخیر، هشدارهای لازم به صاحبان کالا داده شد، بر همین اساس پیش از شروع بارندگی بسیاری از محموله‌های موجود در فضای باز توسط صاحبان کالا پوشش داده شد.

خاشی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که با پیش بینی انجام شده حداقل خسارت به محموله‌های برنج موجود در محوطه باز انبار عمومی وارد شده است. همکاران انبارهای عمومی همین لحظات مشغول هستند تا آبگرفتگی فعلی در فضای باز انبار مدیریت شود.

ناظر گمرکات استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد: مسئولیت انبارداری و حفاظت از محموله‌های وارداتی از سه سال قبل در اختیار شرکت‌های انبارهای عمومی وابسته به صندوق بازنشستگی  و وزارت رفاه قرار گرفته و گمرک در این خصوص مسئولیت مستقیم ندارد.

وی با اشاره به اینکه تمام محموله‌های وارداتی به محوطه این گمرک، تحت پوشش بیمه هستند، گفت: خسارت‌های احتمالی به صاحبان کالا توسط شرکت بیمه جبران خواهد شد.

نوشته شده توسط:

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *