خرید ارز صادراتی توسط صرافیها ممنوع شد

به گزارش پایگاه خبری اخبار گمرکی-اقتصادی و به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، براساس بخشنامهای که روز گذشته بانک مرکزی به شبکه صرافیها ابلاغ کرده، سقف وضعیت باز ارزی اسکناس (خرید اسکناس – فروش اسکناس) صرافی ها در هر روز معادل ۳۰,۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها تعیین شده است.
در این بخشنامه تأکید شده؛
۱. صرافی ها می توانند نسبت به خرید ارز به صورت اسکناس از اشخاص حقیقی و حقوقی به (استثنای بانکها و صرافی ها) پس از احراز هویت مشتری حسب مقررات ابلاغی تا سقف ۱۰ هزار یورو با معادل آن به سایر ارزها را با ثبت در سامانه نظارت ارز (سنا) تحت سرفصل تأمین نیازهای ضروری کد (۵۶) با نرخ توافقی طرفین اقدام نمایند.
۲. صرافی ها می توانند صرفا از محل منابع تامین شده از سرفصل تأمین نیازهای ضروری کد ۵۶ نسبت به فروش ارز به اشخاص حقیقی ایرانی بالای ۱۸ سال و حقوقی مقیم (به استثنای بانک ها و صرافی ها) به صورت یکبار در سال برای هر مشتری و پس از احراز هویت وی از طریق احد کارت ملی با شناسه ملی شماره تلفن همراه به نام شخص حقیقی با نماینده شخص حقوقی دارای امضای مجاز شماره حساب بانکی به نام شخص حقیقی با شخص حقوقی تا سقف ۵ هزار یورو با معادل آن به سایر ارزها با ثبت در سامانه نظارت ارز (سنا) تحت سرفصل تأمین نیازهای ضروری (کد ۵۶) اقدام نمایند.
۳. در صورت ضرورت بانک مرکزی از طریق صرافی های بانکی امکان تأمین منابع مورد نیاز برای فروش در سرفصل تأمین نیازهای ضروری کد ۵۶ را فراهم خواهد نمود.
۴. سقف وضعیت باز ارزی اسکناس (خرید اسکناس – فروش اسکناس) صرافی ها در هر روز معادل ۳۰,۰۰۰ یورو با معادل آن به سایر ارزها تعیین می شود. در صورت وجود مازاد امکان خرید برای صرافی ها وجود نخواهد داشت. صرافی مکلف است مازاد اسکناس را حداکثر تا پایان روز کاری بعد به اشخاص حقیقی و حقوقی به استثنای بانکها و صرافیها با بانک ملی ایران به فروش رساند.
۵. صرافی های بانکی مجاز هستند بدون سقف نسبت به خرید و فروش ارز با سایر صرافی ها در سرفصل به از بانک و صرافی دیگر کد (۲۶) اقدام نمایند.
۶. حاشیه سود خرید و فروش ،صرافی جداکتر نیم (۰.۵) درصد تعیین میشود.
۷.برگشت ارز حاصل از صادرات به صورت اسکناس در مبادی ورودی کشور و با تحویل اسکناس به شعب / باجه های بانک ملی ایران بوده و امکان خرید اسکناس از صادرکنندگان برای صرافی ها و ثبت در سامانه نظارت ارز (سنا) به منظور رفع تعهد صادرکنندگان مجار نخواهد بود.
۸.صرافیها مکلفند منابع ارزی حاصل از صادرات که تاکنون در ستا ثبت نکرده و رفع تعهد صادراتی شده است را بلافاصله از تاریخ ابلاغ این بخشنامه به بانک ملی تحویل و با نرخ خرید مندرج در تابلوی صرافی ملی ایران به فروش برسانند تا بانک مذکور نسبت به رفع تعهد صادر کننده اقدام نماید .
- کارنامه تجارت خارجی کشور در سال ۱۴۰۳ اعلام شد/ تجارت ۱۳۰ میلیارد دلاری ایران با دنیا در سال گذشته
- ثبت ۵۷.۸ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی/چرا تراز تجاری منفی شد؟
- تعامل موثر با بخش خصوصی و دستگاههای همجوار برای تسهیل تجارت در دستور کار گمرک است
- امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان گمرک و اتاق بازرگانی ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت و ترانزیت
- منطقه آزاد اروند ضریب مفیدی برای آبادان و خرمشهر ندارد
- خوزستان سومین استان صادراتی کشور/ تعیین تکلیف گیت ها نیازمند نشست سازمان های دخیل
- توجه به آموزش موجب ایجاد وحدت رویه در گمرکات کشور میشود
- انتخاب مجدد نماینده گمرک جمهوری اسلامی ایران در شورای اجرایی تیر سازمان ملل
- تشریح جزئیات تجارت خارجی کشور در ۱۰ ماهه سال جاری
- تسهیل تجارت با ارتقاء دانش کارکنان گمرک ارتباط تنگاتنگ دارد