- پیشرفت کشور در گرو تکریم انسانیت می باشد
- ید و پنیر در صدر کالاهای صادراتی گلستان هستند
- دولت معتقد به توسعه دریا محور است/ کیش را به روزهای اوج باز میگردانیم
- خبر خوش برای صادرکنندگان از محل ورود موقت/ فرصت طلایی رفع تعهد ارزی تا پایان سال
- حسین سالاری سرپرست حوزه رئیس کل گمرک شد
- کشف حشیش از داخل هندوانه با هوشیاری ماموران گمرک
- صادرات بیش از یک میلیارد دلار کالا از طریق گمرکات خراسان رضوی
- در هفت ماهه سالجاری یک میلیاردو ۸۸ میلیون دلار کالا از گمرکات استان آذربایجان شرقی صادر شد
- نخستین نشست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان در محل گمرک زاهدان با موضوع بررسی مصادیق جرائم و تخلفات گمرکی و سامانه های مرتبط
- در بازدید معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از مرز بین المللی باشماق بررسی شد
- بازدید معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه از گمرکات مرزی جلفا و نوردوز
- گمرکات استان هرمزگان با ۱۸.۵ میلیارد دلار مبادله، بیشترین سهم از ارزش کل مبادلات تجاری کشور را به خود اختصاص داد.
خطر ارزپاشی در صورت احیای برجام
محمد لاهوتی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که آینده صادراتی کشور همواره با آن ارتباط مستقیم داشته، موضوع قیمت ارز و نحوه مدیریت آن است. متاسفانه تقریبا در تمامی دولتهای گذشته ما شاهد آن بودهایم که در صورت دسترسی به درآمدهای جدید دولتها به سمت ارزپاشی در بازار حرکت میکنند تا به این ترتیب قیمت دلار در بازار را کاهش دهند ولی این موضوع تبعات خاص خود را برای اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه ارزپاشی میتواند به کاهش آمار صادراتی منجر شود، بیان کرد: افزایش قیمت تمام شده یا کاهش قدرت رقابت پذیری در بازارهای صادراتی قطعا به ضرر ایران و آمارهای صادراتی کشور تمام خواهد شد. این در حالی است که دولت میتواند از منابع ارزی جدید برای توسعه زیرساخت و توجه به حوزههایی مانند حمل و نقل که مغفول مانده استفاده کند و به این ترتیب بستر توسعه اقتصادی در بلندمدت را به وجود آورد.
به گفته لاهوتی چه در دولت احمدینژاد و چه در دولت روحانی، اقدام برای ارزپاشی باعث شد تولید و صادرات آسیب ببیند و این امید وجود دارد که در دولت رییسی از تکرار این تجربه جلوگیری شود.
رییس کنفدارسیون صادرات ایران درباره آمارهای تجاری ثبت شده در سال۱۴۰۰ نیز توضیح داد: خوشبختانه در سالی که گذشت پس از چند سال بار دیگر میزان تجارت ایران از مرز ۱۰۰ میلیارد دلار عبور کرد که نشان دهنده افزایش عملکرد چه در حوزه صادرات و چه در حوزه واردات است. با توجه به اینکه بخش مهمی از واردات نیز با محوریت تامین نیازهای واحدهای تولیدی انجام میشود، میتوان افزایش آمار تجاری کشور را مثبت قلمداد کرد.
وی ادامه داد: یکی از اصلیترین دلایل ثبت این آمار، تلاشهایی است که در ماههای گذشته از سوی دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفته و بخشی از موانع دولت گذشته عملا کنار رفته است. این تلاشها از سویی باعث بهبود آمار صادراتی شده و از سوی دیگر امید به بهبود شرایط را در فعالان اقتصادی افزایش داده که میتواند به تداوم رشد در ماههای پیشرو نیز کمک کند.
لاهوتی با بیان اینکه با رویه فعلی امکان ثبت رشد ۱۵ تا ۲۰ درصدی صادرات در سال جاری نیز وجود خواهد داشت، بیان کرد: در صورت حفظ شرایط فعلی تداوم رشد صادرات غیر منتظره نیست اما متاسفانه اخیرا شاهد آن بودهایم که در دولت جدید نیز برخی دستورالعملهای خلق الساعه مانند دولت قبل در حال نمایان شدن است که قطعا به نفع صادرات نخواهد بود. اگر بنا بر رشد بیشتر نیز باشد، از توسعه زیرساختها، افزایش حمایتها، بالا بردن قدرت رقابت پذیری و ایجاد ثبات در اقتصاد و سیاستهای اقتصادی نباید غافل شد.
- دولت معتقد به توسعه دریا محور است/ کیش را به روزهای اوج باز میگردانیم
- خبر خوش برای صادرکنندگان از محل ورود موقت/ فرصت طلایی رفع تعهد ارزی تا پایان سال
- حسین سالاری سرپرست حوزه رئیس کل گمرک شد
- منابع آزمون کارگزاری گمرکی سال ۱۴۰۳ اعلام شد
- دروغِ بزرگ مدعیان مبارزه با فساد در خصوص پرونده خودروهای قاچاق در سال ۱۳۹۶/ شاکی پرونده گمرک بود
- لیلا اورنگی سرپرست دفتر صادرات گمرک ایران شد
- لزوم رسیدگی به انتظارات بهحق کارکنان به ویژه در مناطق محروم و مرزی/ اشتراکگذاری دانش در سازمان و تسهیل کار در حوزه اجرا دو یادگار ارزشمند رئیس کل پیشین گمرک
- سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع گمرک ایران منصوب شد
- با رویکرد جوانگرایی، نسبت به تکمیل بدنه کارشناسی و مدیریتی گمرک کشور اقدام کنید
- فرود عسکری رئیس کل گمرک ایران شد