امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳

زائران کربلا کالاهای اساسی همراه نیاورند / ضوابط ورود و خروج مرز شلمچه خوزستان چیست؟

مدیر کل گمرکات خوزستان گفت: حمل کالاهای اساسی و کالاهای تنظیم بازار ممنوع است و زائران اجازه خروج ندارند.
کد خبر: ۱۱۰۱۴۰۱٣٢۴
زمان انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۷ بعد از ظهر
180 بازدید

به‌گزارش رسانه اخبار گمرکی_اقتصادی به نقل از خبرگزاری تسنیم از اهواز، با توجه به نزدیک شدن ماه محرم روند افزایش تقاضای سفر به کربلای حسینی از یک هفته قبل سیر صعودی به خود گرفته و عاشقان سالار شهیدان برای رسیدن به حرم مطهر سومین امام شیعیان بار سفر بسته‌اند.

این درحالی است که هرساله تعداد زیادی از زائران حرم مطهر امام حسین‌(ع) با عبور از مرزهای زمینی مشترک میان ایران و عراق خود را به کربلا رسانده و مشغول زیارت می‌شوند و به همین دلیل مسئولان دو کشور برای تسهیل و ایجاد زیرساخت‌های مناسب تردد زائران بین دوکشور هرسال برنامه‌ریزی‌های ویژه‌ای را تدارک دیده و اجرایی می‌کنند.

بهروز قره بیگی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز با اشاره به روند افزایشی تردد زائران میان دو کشور اظهار داشت: بر اساس تصمیمات ابلاغ شده از سوی مقامات مسئول، مرزی که برای تردد کاروان‌های زیارتی و مسافران انفرادی از استان خوزستان در نظر گرفته شده، مرز شلمچه است و امکان تردد زائران و کاروان‌ها از مرز چذابه امکان‌ پذیر نیست .

قره بیگی درباره قوانین قابل اجرا برای کالا و بار همراه مسافران در این مرز تصریح کرد : به طور کلی تمام ضوابط و مقرراتی که برای کالاهایِ همراهِ مسافر، در هنگام ورود و خروج وجود دارد در گمرکات مرز شلمچه نیز اعمال می شود .

وی گفت : حمل کالاهای اساسی و کالاهای تنظیم بازار که مورد نیاز بازار داخل است مانند برنج ، قند و شکر ، روغن ، مرغ ، گوشت ، دارو ممنوع است و زائران اجازه خروج این اقلام از مرزهای خوزستان را ندارند؛ بنابراین برای سهولت انجام امور گمرکی زائران هنگام خروج از کشور لازم است هموطنان به این ممنوعیت توجه ویژه داشته باشند.

مدیرکل گمرکات خوزستان تاکید کرد : علاوه بر ممنوعیت کالاهای اساسی ، در سایر اقلام نیز زائران تا جایی اجازه خروج کالایی را دارند که جنبه تجاری پیدا نکند وتنها در این صورت است که گمرکات اجازه خروج را صادر می‌کنند برای مثال حمل میزان متعارف کشمش یا گردو برای مصرف در طول سفر.

وی در ادامه ضمن تاکید بر عدم پذیرش حمل بار از سوی افراد ناشناس افزود: هموطنان باید مدنظر داشته باشند درصورتی که افراد ناشناس تقاضای حمل کالای از یک سوی مرز به سوی دیگر را داشتند بدون هرگونه تعارفی این پیشنهاد را رد کنند و زائران باید علاوه بر ضوابط خروج از کشور ، به مقررات بازگشت نیز توجه داشته باشند .

وی درتوضیح این ضوابط گفت : هر مسافری که قصد بازگشت از عراق به مرزهای خوزستان را دارد ، امکان همراه داشتن تا سقف ۸۰ دلار کالا را دارد و از معافیت گمرکی بر خوردار می‌شود و مازاد این رقم مشمول پرداخت هزینه گمرکی با نظر کارشناسان مستقر در مرز خواهد شد.

در غیر این صورت همراه داشتن مازاد سقف ۸۰ دلار کالا ، باعث خواهد شد کالا جنبه تجاری پیدا کرده و به انبار تحویل داده شده و برای آن قبض صادر شود و مسافر اگر نتواند کالا را از مجاری تجاری ، ترخیص کند ، کالا به کشور مبدا بازگشت داده خواهد شد .

وی در ادامه افزود : این امکان وجود دارد که مسافران تا ۱۰ هزار دلار ارز نیز همراه داشته باشند ، اگر میزان ارزهمراه مسافر از سقف ۱۰ هزار دلار بیشتر باشد ، شامل تشریفات گمرکی خواهد شد و باید فرم هایی در بانک مستقر در مرز تکمیل شود .

وی گفت : هر مسافر دربازگشت ازکشور عراق اجازه ورود تنها یک دستگاه تلفن همراه را دارد و مشخصات گوشی و فرد صاحب تلفن همراه توسط کارکنان گمرک مستقر در مرز ثبت می شود و بعد از ثبت در سامانه ، مجوز قطعی صادر خواهد شد .

نوشته شده توسط:

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *