آرسن آواگیان عضویت ارمنستان در اتحادیه اوراسیا را فرصتی طلایی جهت سرمایهگذاری و تولید مشترک و صادرات مجدد کالاهای ایرانی از طریق ارمنستان به کشورهای حوزه اوراسیا عنوان کرد.
عباس ظهوری، سفیر ج. ا. ایران در ایروان نیز با بیان اینکه ایران و ارمنستان دارای روابط فرهنگی چند هزار ساله و روابط سیاسی مطلوب هستند اما روابط اقتصادی همگام با روابط سیاسی و فرهنگی رشد نداشته است، گفت: با توجه به موقعیت ژئوپولتیک ارمنستان در منطقه قفقاز، ارتقای روابط تجاری ضروری بوده و یکی از مهمترین مسائل پیگیری و احداث جاده شمال- جنوب از نوردوز به ایروان است.
در جریان این نشست یادداشت تفاهم کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی در حوزه انرژی (برق، نفت، گاز، آب و محیط زیست)، حوزه روابط اقتصادی (زمینههای تجارت، صنعت و معدن، بانک، بیمه، اتاقهای بازرگانی، سرمایهگذاری و مناطق آزاد)، حوزه فرهنگ (زمینههای میراث فرهنگی، گردشگری، کار و رفاه اجتماعی، بهداشت و علوم و تحقیقات)، حوزه ارتباطات ( زمینههای حمل و نقل، ارتباطات، فناوری پیشرفته، مخابرات) توسط وزیر نیروی ج. ا. ایران و معاون نخست وزیر ارمنستان به امضا رسید.
امضای یادداشت تفاهم همکاری بین مناطق آزاد ارس و مغری
همچنین در پایان این همایش یادداشت تفاهم همکاری بین مناطق آزاد ارس و مغری توسط روسای دو منطقه امضا و اظهار امیدواری شد با اجرا و پیگیری توافقات صورت گرفته شاهد تشکیل شرکتهای ایرانی- ارمنی در مناطق مذکور جهت توسعه تجارت باشیم.
گفتنی است این همایش به همت سازمان توسعه تجارت ایران، رایزن بازرگانی ایران در ارمنستان، سفارت ایران در ارمنستان و وزارت نیرو جهت توسعه تبادلات تجاری ایران و ارمنستان و به عنوان یک رویداد تجاری در حاشیه هفدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ارمنستان برگزار شد.