- ارزش مبادلات تجاری گمرکات استان در سال ۱۴۰۳ از مرز ۶ میلیارد و ۶۵۹ میلیون دلار عبور کرد
- طی سال ۱۴۰۳، افزایش صادرات و واردات از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سهلان
- ۴۶۲ میلیون دلار کالا از گمرکات گلستان صادر شد
- در سال ۱۴۰۳یک میلیارد و ۲۳۴ میلیون دلار کالا از گمرکات استان اصفهان صادر گردید/ درآمد ۳۸ هزار میلیارد ریالی گمرکات استان اصفهان
- صادرات از گمرکات استان ایلام به یک میلیارد و ۵۹۳ میلیون و ۴۱۴ هزار دلار رسید
- ارائه خدمات شبانه روزی گمرک بوشهر در نخستین روز سال ۱۴۰۴
- تداوم خدمت در آخرین لحظات سال در گمرک پرویزخان
- تعامل موثر با بخش خصوصی و دستگاههای همجوار برای تسهیل تجارت در دستور کار گمرک است
- تقدیر استاندار یزد از عملکرد گمرک استان
- تشریفات گمرکی خودروهای محوطه بندر خرمشهر انجام و در اختیار سازمان متولی قرار گرفته است/ تعیین تکلیف از حوزه اختیارات گمرک خارج است
- دولت باید به صورت شفاف و قانونی، تکلیف ثبتسفارش را روشن کند
- امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان گمرک و اتاق بازرگانی ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت و ترانزیت
واکنش سخنگوی گمرک نسبت به ادعای شیرخشکی سازمان غذا و دارو

🔹 در بخشی از برنامه شبکه تلویزیونی افق سید روحالله لطیفی – سخنگوی گمرک – در واکنش به مشاور سازمان غذا و دارو مبنی بر الزام ارسال اطلاعات کالا در حین تخلیه و قبل از اظهار از سوی گمرک به سازمان غذا و دارو گفت: سازمان غذا و دارو بهتر از همه ما میداند که مرجع تحویل گیرنده کالا گمرک نیست و این مواردی که اعلام میکنند اصلا در حوزه اختیارات گمرک نیست. بیش از ۹۰ درصد کالاهای تحویلی در ورود به کشور قبل از تشریفات گمرکی، سازمان بنادر، شرکت انبارهای عمومی و شرکت فرودگاهها را رد میکنند. زمانی گمرک ورود میکند که کالا ثبت سفارش داشته و امکان اظهار کالا فراهم باشد.
🔹سخنگوی گمرک تاکید کرد: ما مرکز و مرجع تحویل گیرنده کالا نیستیم که قرار باشد ما اجازه چیزی را صادر کنیم. کالاها در سازمان بنادر و شرکت انبارهای عمومی و شرکت فرودگاهها تخلیه میشود و بعد اگر کالا ثبت سفارش داشت صاحب بار به گمرک مراجعه میکند. در دولت جدید و اواخر دولت قبل دستورالعملی به همه دستگاه ابلاغ شد که کالای فاقد ثبت سفارش اجازه ورود نداشته باشد. ما تحویل گیرنده نیستیم و مسئول آن نیستیم. ۲۶ دستگاه دخیل هستند در واردات و گمرک بر اساس قانون از زمانی که کالا ثبت سفارش دارد و اظهار کالا صورت میگیرد وظایفش آغاز میشود. سازمان غذا و دارو از این شیرخشکها مطلع و ثبت سفارش را چند ماه نگه داشته بود. بر اساس اظهارات صاحب کالا آنها کارتابلهای خود را بررسی نمیکنند و بعد از ما انتظار دارند.
🔹وی در ادامه اظهار کرد: مسئولیت حقوقی کالا از زمان اظهار با گمرک است. قبل از آن کالا میتواند برگردد و حتی صاحب کالا پشیمان شود. گمرک اعلام کرده که به دلیل شرایط خاص کشور کالاهایی که در انبار موجود است را بررسی و تصمیمگیری کنیم. قانون مشخص کرده که ترخیص با گمرک است و این یعنی ما به عنوان مجری هستیم و باید تاییدیه همه گرفته شده باشد و اگر کالایی مجوز لازم را نداشته باشد اصلا ترخیص نمیشود. برای ترخیص شیرخشکهای رژیمی نیاز به تاییدیه سامان غذا و دارو داشتیم که تا این اتفاق افتاد، ترخیص انجام شد. سامانه جامع تجارت و وزارت صمت برای اینکه مشکل و خلا قانونی رفع شود آمده شناسه قبض انبار یکتا را برای همه انبارهای ماقبل از گمرک، گمرک و مقاصد تعیین کرده است و گفته باید کالا از زمان تخلیه و قبل از اظهار شناسه یکتا داشته باشد که قابل رصد باشد.
🔹لطیفی تاکید کرد: این کار در یک سال اخیر انجام شد ولی این شیرخشکها تا زمانی که ثبت سفارش نداشته باشد، اظهار نمیشود. موضوع چند ماه در کارتابل آقایان در وزارت بهداشت مانده و مانند واکسن کرونا یادشان نبوده که شیرخشک آمده است.
🔹وی اظهارکرد: شناسه یکتای قبض انبار در سامانه جامع تجارت مشخص میشود که محور اصلی دستگاه ها است و گمرک وظیفه قانونی ندارد.
گفتنی است طی چند ماه گذشته با وجود ورود شیرخشک های دارویی توسط شرکت های مورد تایید سازمان غذا و دارو با هماهنگی این شرکت ها با سازمان غذا و دارو، روند درخواست ثبت سفارش و تایید آن بعد از چند ماه انجام شد و با وجود اطلاع شرکت وارد کننده به سازمان غذا و دارو مبنی بر ورود کالا هیچ اقدامی در ثبت سفارش، تمدید مجوز ترخیص با حداقل اسناد و تاییدیه سلامت و تایید عدم تولید داخل از سوی سازمان غذا و دارو انجام نشد ونهایتا بازار با کمبود شیر خشک درمانی مواجه شد تا اینکه نیمه اول اردیبهشت برای بخشی از محموله وارده پس از چند ماه، مجوز های گفته شده صادر شد،با وجود مسئولیت سازمان غذا و دارو در تامین، توزیع و عرضه داروها و ملزومات پزشکی و برنامه ریزی برای تامین و توزیع و رصد کالاهای مورد نیاز در کشور، پاسخی در این خصوص در این برنامه ارائه نشد و صرفا با مطرح کردن موضوع فرعی ورود کالا به گمرک، موضوعات اصلی مطرح نشد.
- امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان گمرک و اتاق بازرگانی ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت و ترانزیت
- منطقه آزاد اروند ضریب مفیدی برای آبادان و خرمشهر ندارد
- اقتصاد دریا محور و توسعه مناطق آزاد در اولویت است/ بخش خصوصی از بازیگران اصلی توسعه مناطق آزاد خواهد بود
- حقوق کارمندان با هزینههای آنان تناسب ندارد/ تأمین ۸۰ درصد بودجه بر عهده وزارت اقتصاد
- تمدید مصوبه ترخیص۱۰۰ و ۹۰ درصدی تا اول آذر ماه ۱۴۰۴
- ترخیص نسیه کالاها از گمرک برای کمک به واحدهای تولیدی
- ترانزیت خارجی ۱۶.۵ میلیون تن کالا از مسیر ایران در ۹ ماهه امسال
- ارز حاصل از صادرات شرعا و عرفا متعلق به صادرکننده است
- واردات ۳۵هزار و ۱۲۷دستگاه خودرو سواری نو به کشور
- گمرک مرزی منطقهآزاد اینچهبرون افتتاح شد