- ارزش مبادلات تجاری گمرکات استان در سال ۱۴۰۳ از مرز ۶ میلیارد و ۶۵۹ میلیون دلار عبور کرد
- طی سال ۱۴۰۳، افزایش صادرات و واردات از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سهلان
- ۴۶۲ میلیون دلار کالا از گمرکات گلستان صادر شد
- در سال ۱۴۰۳یک میلیارد و ۲۳۴ میلیون دلار کالا از گمرکات استان اصفهان صادر گردید/ درآمد ۳۸ هزار میلیارد ریالی گمرکات استان اصفهان
- صادرات از گمرکات استان ایلام به یک میلیارد و ۵۹۳ میلیون و ۴۱۴ هزار دلار رسید
- ارائه خدمات شبانه روزی گمرک بوشهر در نخستین روز سال ۱۴۰۴
- تداوم خدمت در آخرین لحظات سال در گمرک پرویزخان
- تعامل موثر با بخش خصوصی و دستگاههای همجوار برای تسهیل تجارت در دستور کار گمرک است
- تقدیر استاندار یزد از عملکرد گمرک استان
- تشریفات گمرکی خودروهای محوطه بندر خرمشهر انجام و در اختیار سازمان متولی قرار گرفته است/ تعیین تکلیف از حوزه اختیارات گمرک خارج است
- دولت باید به صورت شفاف و قانونی، تکلیف ثبتسفارش را روشن کند
- امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان گمرک و اتاق بازرگانی ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت و ترانزیت
گمرک برای ارائه بالاترین سطح تسهیلات گمرکی در شرایط ویژه اقتصادی آمادگی دارد

به گزارش پایگاه خبری اخبار گمرکی_اقتصادی به نقل از روابط عمومی گمرک ایران، فرود عسگری که در نشستی با روسای ۲۰گانه کمیسیون تخصصی اتاق بازرگانی ایران در حضور صمد حسنزاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران سخن می گفت با بیان این مطلب افزود: گمرک برای ارائه بالاترین سطح تسهیلات گمرکی در شرایط ویژه اقتصادی آمادگی دارد.
بنابراین گزارش، در این نشست تعدادی از روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران و اتاق بازرگانی استانها پیشنهادات و موضوعات گمرکی خود را با رئیس کل گمرک ایران مطرح و در خصوص راهکارهای تسهیل امور گمرکی بحث و تبادل نظر کردند و اقدامات گمرک به ویژه رئیس کل گمرک ایران برای تسهیل و تسریع در ترخیص کالا را در شرایط ویژه اقتصادی قابل تحسین و بسیار ارزشمند توصیف کردند.
عسگری در پاسخ به برخی راهکارها و پیشنهادها روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران تاکید کرد: گمرک آمادگی دارد جلسات مستمر با کمیسیونهای تخصصی اتاق داشته باشد تا از نزدیک به مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی گوش دهد و نسبت به رفع آن اقدام کند.
وی گفت: انتظار فعالان اقتصادی از ارائه تسهیلات و خدمات گمرک برای تسهیل و تسریع در تشریفات گمرکی با کمترین زمان و هزینه هم انتظار درست و بجایی هست و گمرک تلاش دارد تا از ظرفیت های قانونی رفع موانع تولید و دیگر مقررات استفاده نماید.
عسگری در ادامه، گزارشی از وضعیت موجود در گمرک ارائه و تشریح کرد: گمرک تا سال ۱۳۹۰ صرفا در چارچوب قانون امور گمرکی و آییننامه اجرایی مقررات صادرات و واردات تشریفات گمرکی را انجام میداد که پیچیدگی های امروز را نداشت، اما از سال ۱۳۹۰ به بعد شرایط متفاوت شد و همزمان به دلیل شرایط ویژه اقتصادی و تشدید تحریمها، گمرک مکلف شد، الزامات قانونی دیگر، مصوبات سران قوا، قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز و دیگر مصوبات را اجرا کند که موجب تعدد مقررات و پیچیدگی فرایند ترخیص کالا و تشریفات گمرکی در شرایط ویژه اقتصادی کشور شد.
همچنین در کنار آنها برخی رویهها از جمله تهلنجی، کولهبری، پیلهوری و بازارچهها مرزی را هم باید اجرا شود. رئیس کل گمرک ایران ادامه داد: با وجود شرایط موجود، گمرک تلاش میکند تا از تمامی ظرفیتهای قانونی برای ارائه تسهیلات به فعالان بزرگ اقتصادی استفاده کند. از جمله اینکه در سیاست جدیدی برنامهریزی شد تا همه واحدهای بزرگ تولیدی کشور جزو فعالان برگزیده گمرکی در گمرک قرار بگیرند تا بتوانند از تسهیلات طولانی مدت ضمانتنامههای بانکی استفاده کنند و حجم زیادی از اظهارنامههای آنها به مسیر سبز هدایت شود تا بتوانند با کمترین معطلی کالاهای خود را ترخیص نمایند.
عسگری اظهار داشت: همچنین واحدهای تولیدی میتوانند از تسهیلات ترخیص نسیه استفاده کنند و با یک تنفس ۶ ماهه نسبت به تعیین تکلیف حقوق ورودی اقدام کنند.
وی افزود: بند یک ماده ۳۸ آییننامه اجرایی مقررات صادرات و واردات از دیگر تسهیلاتی است که گمرک برای واحدهای بزرگ اقتصادی فراهم کرده و به نحوی سیاستگذاری شده تا بدون سقف از این تسهیلات استفاده نمایند.
رئیس کل گمرک ایران از دیگر تسهیلات در نظر گرفتهشده گمرکی برای فعالان اقتصادی را شامل کالاهای مشمول استاندارد اجباری و در خصوص تعیین ماهیت کالا دانست و گفت: اگر کالایی مشمول استاندارد اجباری شد، همان کالا در نوبت بعدی با ثبت سیستمی از سوی اظهارکننده مبنی بر اینکه پیش از این کالای موردنظر مجور تایید را دریافت کرد، میتواند بدون اخذ مجوز استاندارد، میتواند کالا را ترخیص کند. در بخش تعیین ماهیت نیز تسهیلاتی را در نظر داریم که به زودی اجرایی خواهیم کرد.
فرود عسگری همچنین به روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران پیشنهاد کرد تا از تسهیلات انبار اختصاصی هم بیشتر استفاده کنند. همچنین در چارچوب سیاست های جدید برنامهریزی شده تا ۹۰ درصد ظرفیت اسمی پروانه تولید، ورود موقت جهت پردازش به واحدهای تولیدی ارائه شود.
وی گفت: کاهش ۵۰ درصدی صدور بخشنامهها از دیگر اقداماتی است که توسط گمرک و با همکاری سایر دستگاههای دخیل در امر تجارتی پیگیری و انجام شده است.
این گزارش می افزاید: در این نشست علیاکبر شامانی معاون امور گمرکی گمرک، ابراهیم نقدی معاون حقوقی و نظارت، علیرضا صدریخواه مدیر کل دفتر واردات و عبدالمجید دهقانیان مدیر کل دفتر ارزش گمرک ایران نیز حضور داشتند.
- تعامل موثر با بخش خصوصی و دستگاههای همجوار برای تسهیل تجارت در دستور کار گمرک است
- امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان گمرک و اتاق بازرگانی ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت و ترانزیت
- منطقه آزاد اروند ضریب مفیدی برای آبادان و خرمشهر ندارد
- خوزستان سومین استان صادراتی کشور/ تعیین تکلیف گیت ها نیازمند نشست سازمان های دخیل
- توجه به آموزش موجب ایجاد وحدت رویه در گمرکات کشور میشود
- انتخاب مجدد نماینده گمرک جمهوری اسلامی ایران در شورای اجرایی تیر سازمان ملل
- تشریح جزئیات تجارت خارجی کشور در ۱۰ ماهه سال جاری
- تسهیل تجارت با ارتقاء دانش کارکنان گمرک ارتباط تنگاتنگ دارد
- طی نشست نمایندگان بازنشستگان با رئیس کل گمرک صندوق وام بازنشستگان گمرک تاسیس شد
- پرورش نیروی انسانی دلسوز و بادانش در سازمان از اهداف آموزش است