- ارزش مبادلات تجاری گمرکات استان در سال ۱۴۰۳ از مرز ۶ میلیارد و ۶۵۹ میلیون دلار عبور کرد
- طی سال ۱۴۰۳، افزایش صادرات و واردات از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سهلان
- ۴۶۲ میلیون دلار کالا از گمرکات گلستان صادر شد
- در سال ۱۴۰۳یک میلیارد و ۲۳۴ میلیون دلار کالا از گمرکات استان اصفهان صادر گردید/ درآمد ۳۸ هزار میلیارد ریالی گمرکات استان اصفهان
- صادرات از گمرکات استان ایلام به یک میلیارد و ۵۹۳ میلیون و ۴۱۴ هزار دلار رسید
- ارائه خدمات شبانه روزی گمرک بوشهر در نخستین روز سال ۱۴۰۴
- تداوم خدمت در آخرین لحظات سال در گمرک پرویزخان
- تعامل موثر با بخش خصوصی و دستگاههای همجوار برای تسهیل تجارت در دستور کار گمرک است
- تقدیر استاندار یزد از عملکرد گمرک استان
- تشریفات گمرکی خودروهای محوطه بندر خرمشهر انجام و در اختیار سازمان متولی قرار گرفته است/ تعیین تکلیف از حوزه اختیارات گمرک خارج است
- دولت باید به صورت شفاف و قانونی، تکلیف ثبتسفارش را روشن کند
- امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان گمرک و اتاق بازرگانی ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت و ترانزیت
یادداشت/لغو معافیتِ تولید

مهرداد ارونقی معاون سابق امور گمرکی گمرک ایران طی یادداشتی به تشریح تاریخچه لغو معافیت تولید طی سالیان گذشته پرداخت.
وی گفت: اولین معافیت صادره ثبت شده به سال ۱۳۰۲ برمی گردد که در آن قید شده : “هیئت وزرا در جلسه ۱۹ جدی تنگوزئیل ۱۳۰۲ پیشنهاد وزارت مالیه را در موضوع تقاضای معافیت حقوق گمرکی یکدستگاه ماشین نساجی تجارتخانه حاجی یوسف آقای قزوینی مطالعه نموده تصویب کردند نصف حقوق ورودی گمرک از ماشین مزبور دریافت و نصف دیگر بتخفیف و معافیت منظور گردد.”
✍🏻 در سال ۱۳۴۱ ، هیئت وزیران تصویب می نماید که معافیتهای قانونی حقوق گمرکی و سودبازرگانی دارندگان پروانه مونتاژ بقوت خود باقی باشد؛
✍🏻 هیئت وزیران در اسفند ۱۳۵۰ تصویب می نماید ” مواد اولیه و قطعات مورد لزوم کارخانجات ماشین سازی در هر مورد با اجازه قبلی وزارت اقتصاد، مشمول هریک از ردیفهای تعرفه گمرکی تشخیص گردد از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی معاف است.”
📆 بعد از انقلاب اسلامی:
✍🏻 در ابتدا ، لایحه مهرماه ۱۳۵۸، معافیت حقوق گمرکی و سودبازرگانی ماشین آلات و ادوات کشاورزی و لوازم یدکی مربوطه را به تشخیص وزارت کشاورزی ، از پرداخت حقوق گمرکی و سودبازرگانی معاف اعلام نمود.
✍🏻 سپس ، شورای انقلاب در تاریخ ۱۳۵۹/۲/۲۴ ، ماشین آلات تولیدی که با موافقت وزارت صنایع و معادن 📌توسط واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی مجاز وارد می شود را به تشخیص وزارت صنایع و معادن، از پرداخت حقوق ورودی و سودبازرگانی معاف کرد.
✍🏻 متعاقب آن در تیر ۱۳۷۷، هیأت وزیران ، مواد اولیه و اجزای مورد نیاز تولید برای واحدهای ماشین سازی و ساخت تجهیزات را به تشخیص وزارت صنایع نیز از پرداخت حقوق گمرکی و سودبازرگانی معاف اعلام نمود؛
✍🏻 در سال ۱۳۹۰ ، تمامی معافیت ها در قانون امورگمرکی گنجانده شدند و بقیه معافیت ها لغو شد. طبق مفاد بند (غ) ماده ۱۱۹ قانون ، صرفاً واردات 📌ماشین آلات خط تولید به تشخیص وزارت صنایع و معادن که 📌توسط واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی مجاز وارد می شود از پرداخت حقوق ورودی معاف گردید.
✍🏻 در سال ۱۳۹۴ ، طبق قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر ، واردات ماشین آلات خط تولید که به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک جمهوری اسلامی ، 📌مورد نیاز واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی مجاز است ، از پرداخت حقوق ورودی معاف شد. ⭕️درست است که در این تغییر، تشخیص معافیت ، به جز صمت، به گمرک نیز تفویض شد اما نکته مهم 📌واردات ماشین آلات توسط واحدهای غیرتولیدی برای تولید و اعطاء معافیت برای این ماشین آلات بود.
🔴 نهایتاً طبق مفاد تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۱ و اعلام خزانه داری کل کشور ، پرونده معافیت از پرداخت حقوق ورودی تولید بسته شد و این معافیت لغو گردید…
مهرداد جمال ارونقی
- دولت باید به صورت شفاف و قانونی، تکلیف ثبتسفارش را روشن کند
- غنینژاد: تجارت آزاد لازمه برونرفت از مشکلات اقتصادی کنونی است
- اف ای تی اف (FATF) چیست و چرا برای ایران حیاتی است؟
- رسانهها رقیب روابطعمومیها نیستند بلکه شریک ما در اطلاعرسانی هستند
- آیا از محیط کاری خود فراری هستید؟!؟/ نقش مدیران بر علاقه شغلی کارکنان در سازمان
- پیشرفت کشور در گرو تکریم انسانیت می باشد
- لزوم شفافسازی سازمان اداری و استخدامی در مورد سامانه حقوق
- نقدی بر وضعیت زمان انتظار برای تخصیص ارز
- چرا تراز تجاری کشور منفی ۷ میلیارد دلار شد؟
- به مناسبت روز جهانی گمرک گمرکات، تعامل هدفمند با شرکای خود را دنبال کنند