نقش مرز «کیله» سردشت در رونق صادرات مهم است

علیرضا مقدسی روز یکشنبه در جریان بازدید از مرز کیله سردشت اظهار کرد: فعال ساختن این مرز همچنین می تواند نقش مهمی در رونق اقتصادی این شهرستان مرزی و استان آذربایجانغربی داشته باشد.
مقدسی ضمن بازدید از این مرز در گفت و گو با تعدادی از بازرگانان و تجار ایرانی با مشکلات موجود در زمینه مبادلات کالا در این پایانه مرزی آشنا شده و از نزدیک در جریان روند فعالیت های اقتصادی و مسائل و مشکلات این مرز نیز قرار گرفت.
بنابراین گزارش ، علیرضا مقدسی رئیس کل گمرک ایران در جمع فعالان اقتصادی این مرز گفت : با توجه به شناختی که از منطقه دارم ذره ذره خاک این منطقه ( سردشت) به خون پاک شهدا تبرک شده است و این خاک خیلی مقدس است و ما تمام هدفمان این است که اقدامات ارزنده ای در این منطقه برای رونق اقتصادی انجام شود.
مقدسی افزود : منطقه سردشت پتانسیل خیلی خوبی دارد و گمرک سردشت نیز محوطه وسیعی برای عرضه کالاهای صادراتی دارد که برای رونق منطقه و حتی استان بسیار مهم است و ما هم به عنوان سازمان حاکمیتی هر چه در توان داریم برای مردم مقاوم و شهید پرور سردشت در راستای ارائه خدمات مطلوب گمرکی انجام می دهیم.
وی گفت : با بررسی مسائل و مشکلات گمرک سردشت و بررسی پتانسیل های این گمرک باید شرایطی فراهم شود تا با همکاری سایر سازمان ها به رونق منطقه و فعال تر شدن این گمرک کمک شود.
رییس کل گمرک ایران با اشاره به اینکه این مرز می تواند نقش مهمی در رونق صادرات کشور ایفا کند، گفت: توسعه صادرات کالا به ویژه به شمال عراق، یکی از مهمترین نقش های این مرز در شمال غرب کشور است.
مقدسی همچنین در جریان بازدید از مرز کیله سردشت اظهار کرد: فعال ساختن این مرز همچنین می تواند نقش مهمی در رونق اقتصادی این شهرستان مرزی و استان آذربایجانغربی داشته باشد.
وی در این بازدید ضمن بررسی روند صادرات و مبادلات مرزی با شمال عراق از بخشهای مختلف این بازارچه از جمله محل خروج کالاهای صادراتی، محوطهسازی، گمرک محوطه بارگیری و زیرساختهای در دست احداث آن و همچنین از محل احداث گمرک کشور عراق در پنج کیلومتری مرز کیله سردشت بازدید کرد.
به گزارش ایرنا، هیات دولت مردادماه سال ۱۳۹۸ به پیشنهاد وزارت کشور به استناد قانون امور گمرکی با ایجاد راههای جدید مجاز گمرکی برای ورود و خروج کالا و مسافر، مرز کیله را در این شهرستان رسمی اعلام کرد.
گمرک بازارچه مرزی کیله سردشت از سال ۱۳۸۲ شمسی برای تسریع در صادرات کالاهای کارخانهها و تولیدکنندگان داخلی کشور آغاز به کار کرد؛ این گمرک در ۲۰ کیلومتری شهر «قلعه دیزه» در شمال عراق قرار دارد.
شهرستان سردشت با جمعیت ۱۲۰ هزار نفر در جنوب آذربایجانغربی و در امتداد مرزهای ایران با شمال عراق قرار گرفته است؛ این شهرستان مرزی دارای ۲ بازارچه مصوب «کیله» و «اشکان» است.
آذربایجانغربی از جمله استانهای مرزی کشور است که با کشورهای ترکیه، عراق و جمهوری خودمختار نخجوان ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک دارد، این استان دارای ۹ گمرک و پنج پایانه مرزی است.
- صادرات ۳۸۷ میلیون دلاری کالا از گمرکات سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۳
- افزایش ۱۱۰ درصدی ارزش کالاهای صادراتی طی دوازده ماهه ۱۴۰۳ از گمرکات استان کرمان
- واردات به گمرکات استان گلستان به بیش از ۳۴ هزار تُن رسید
- کارنامه تجارت خارجی کشور در سال ۱۴۰۳ اعلام شد/ تجارت ۱۳۰ میلیارد دلاری ایران با دنیا در سال گذشته
- ثبت ۵۷.۸ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی/چرا تراز تجاری منفی شد؟
- ارزش مبادلات تجاری گمرکات استان در سال ۱۴۰۳ از مرز ۶ میلیارد و ۶۵۹ میلیون دلار عبور کرد
- طی سال ۱۴۰۳، افزایش صادرات و واردات از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سهلان
- ۴۶۲ میلیون دلار کالا از گمرکات گلستان صادر شد
- در سال ۱۴۰۳یک میلیارد و ۲۳۴ میلیون دلار کالا از گمرکات استان اصفهان صادر گردید/ درآمد ۳۸ هزار میلیارد ریالی گمرکات استان اصفهان
- صادرات از گمرکات استان ایلام به یک میلیارد و ۵۹۳ میلیون و ۴۱۴ هزار دلار رسید