- ارزش مبادلات تجاری گمرکات استان در سال ۱۴۰۳ از مرز ۶ میلیارد و ۶۵۹ میلیون دلار عبور کرد
- طی سال ۱۴۰۳، افزایش صادرات و واردات از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سهلان
- ۴۶۲ میلیون دلار کالا از گمرکات گلستان صادر شد
- در سال ۱۴۰۳یک میلیارد و ۲۳۴ میلیون دلار کالا از گمرکات استان اصفهان صادر گردید/ درآمد ۳۸ هزار میلیارد ریالی گمرکات استان اصفهان
- صادرات از گمرکات استان ایلام به یک میلیارد و ۵۹۳ میلیون و ۴۱۴ هزار دلار رسید
- ارائه خدمات شبانه روزی گمرک بوشهر در نخستین روز سال ۱۴۰۴
- تداوم خدمت در آخرین لحظات سال در گمرک پرویزخان
- تعامل موثر با بخش خصوصی و دستگاههای همجوار برای تسهیل تجارت در دستور کار گمرک است
- تقدیر استاندار یزد از عملکرد گمرک استان
- تشریفات گمرکی خودروهای محوطه بندر خرمشهر انجام و در اختیار سازمان متولی قرار گرفته است/ تعیین تکلیف از حوزه اختیارات گمرک خارج است
- دولت باید به صورت شفاف و قانونی، تکلیف ثبتسفارش را روشن کند
- امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان گمرک و اتاق بازرگانی ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت و ترانزیت
ابلاغ مصوبات کارگروه ویژه تعیین تکلیف ماده ۶۵ احکام دائمی توسط رئیسجمهور/مدیریت یکپارچه در منطقه آزاد اروند حاکم میشود

به گزارشاخبار گمرکی _اقتصادی به نقل از روابطعمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد اروند، «محمدرضا اسکندری» رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند امشب در گفتوگوی زنده تلویزیونی برنامه «رو در رو» سیمای مرکز آبادان، گفت: آیتالله رئیسی در دو سفری که به منطقه در سال جاری داشتند تأکید کردند که کارگروه ویژه برای تعیین تکلیف دوگانگی حاکمیت در آبادان و خرمشهر تشکیل شود.
وی افزود: البته این دوگانگی مربوط به خلأ قانون نبود، قانون حاکمیت را مشخص کرده بود اما دستگاههای اجرایی به قانون تمکین نمیکردند و بایستی دستگاههای نظارتی با استنکاف کنندگان از اجرای قانون برخورد میکرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره بهاینکه بروز حادثه تلخ متروپل در آبادان موجب برجستهتر شدن تبعات دوگانگی حاکمیتی شد، عنوان کرد: رئیسجمهور مجدداً در سفری که برای پیگیری موضوع متروپل و دلجویی از خانواده متوفیان حادثه به آبادان داشتند، اشاره کردند که ظرف یک هفته باید موضوع دوگانگی حاکمیتی در آبادان و خرمشهر تعیین تکلیف شود. بهدنبال این دستور کارگروه به ریاست معاون حقوقی رئیسجمهور و عضویت معاون اجرایی رئیسجمهور، وزیر کشور و دبیر شورایعالی مناطقآزاد جلساتی را تشکیل داد. خوشبختانه ۱۰ روز پیش آخرین جلسه این کارگروه در تهران بود که کلیات آن جمعبندی و مصوبات کارگروه خدمت رئیسجمهور ارسال شد.
وی با اشاره به اینکه رونوشت مصوبات به دبیرخانه سازمان منطقه آزاد اروند ارسال شده، افزود: در بند یک مصوبه آمده که «بر اساس مقررات امنیتی و انتظامی مناطقآزاد تجاری – صنعتی جمهوری اسلامی ایران که به تأیید فرماندهی محترم کل قوا رسیده است در هر منطقه آزاد شورای تأمین به ریاست مدیرعامل سازمان و زیر نظر شورای تأمین استان تشکیل میشود و از تشکیل شورای تأمین شهرستان در خصوص مسائل مربوط به منطقه آزاد اجتناب گردد.» در بند دوم مصوبات نیز آمده «با توجه به بند الف ماده ۲۷ قانون چگونگی اداره مناطقآزاد تجاری – صنعتی جمهوری اسلامی ایران شهرداران منطقه آزاد توسط شورایشهر انتخاب و حکم آن توسط مدیرعامل سازمان منطقه آزاد مربوطه صادر میشود.» در بند سوم مصوبات همچنین اشاره شده «با توجه به بند هـ ماده ۲۷ قانون چگونگی اداره مناطقآزاد تجاری – صنعتی، فرمانداران مناطقآزاد با پیشنهاد مدیرعامل منطقه آزاد و با حکم وزیر کشور منصوب میشود، رئیس گمرک منطقهآزاد نیز با پیشنهاد مدیرعامل منطقه آزاد و با حکم ریاست گمرک جمهوری اسلامی ایران منصوب میشود.» در یکی دیگر از بندها نیز آمده «در خصوص گمرک منطقه آزاد اروند مقرر گردید دبیرخانه شورایعالی مناطقآزاد تجاری – صنعتی برنامه اقدام مشترک را تنظیم و توافق نمایند و در صورت ابهام طبق نظر معاونت حقوقی رئیسجمهور عمل کنند».
اسکندری گفت: با اجرای این مصوبات، هر یک از وزرا نیز به تبع اختیارات خود را در امور ساختارهای ذیل مجموعه خود مستقر در مناطقآزاد به مدیران عامل این مناطق تفویض میکنند.
وی همچنین در اینباره که این مصوبات ابلاغ شده یا خیر؟ عنوان کرد: خوشبختانه مطلع شدیم آیتالله رئیسی امروز این مصوبات را جهت اجرا ابلاغ کردهاند. قاعدتاً نامه ابلاغ مصوبات و اختیارات از فردا در اختیار منطقه آزاد اروند خواهد بود، پس از ابلاغ مصوبات، مدیران دستگاههای اجرایی منطقه باید پاسخگوی مدیرعامل منطقه آزاد اروند باشند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به اینکه اعمال حاکمیت یکپارچه در این منطقه از سوی دولت، اظهار داشت: برای موضوع جذب اعتبار ۲۰ هزار میلیاردی ویژه احیای زیرساختهای سابق عمرانی آبادان و خرمشهر پیگیریهای فراوانی صورت گرفته، پیشنهادات مختلفی تنظیم شده و عزیزان همه قول تأمین دادهاند که این اتفاق بیفتد. بهویژه آنکه رئیسجمهور تأکید داشتند که کارگروه ویژه آبادان و خرمشهر تشکیل شود که آن نیز به موازات در حال پیگیری است.
وی افزود: تمام کارهایی که باید در حوزه اقتصادی، معیشتی، زیربنایی و دیگر حوزهها تدوین و ارائه شده است، حوزه اول کسبوکار در منطقه آزاد اروند نفت و انرژی است که متأسفانه در اینسالها بسیاری از موارد مربوط به منطقه از منطقه خارج شده، تیم تخصصی در حوزه نفت، گاز و انرژی در سازمان تشکیل شده تا بازگردانی حقوق مردم منطقه را با جدیت پیگیری کنند.
اسکندری همچنین با بیان اینکه اعمال ماده ۶۵ و یکپارچگی حاکمیتی مطالبه عمومی برخاسته از مردم در آبادان و خرمشهر بود، عنوان کرد: بنده باید قدردانی کنم از عموم مردم آبادان و خرمشهر که موضوع اعمال ماده ۶۵ را پیگیری کردند، بهویژه قدردانی میکنم از ائمه جمعه آبادان و خرمشهر همچنین نماینده ولیفقیه در استان خوزستان که مستمر پیگیری کردند و در سفر رئیسجمهوری خواست عمومی آنان بود. از صدا و سیمای مرکز آبادان که این مطالبه را بهخوبی منعکس کردند نیز قدردانی میکنم.
- امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان گمرک و اتاق بازرگانی ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت و ترانزیت
- منطقه آزاد اروند ضریب مفیدی برای آبادان و خرمشهر ندارد
- اقتصاد دریا محور و توسعه مناطق آزاد در اولویت است/ بخش خصوصی از بازیگران اصلی توسعه مناطق آزاد خواهد بود
- حقوق کارمندان با هزینههای آنان تناسب ندارد/ تأمین ۸۰ درصد بودجه بر عهده وزارت اقتصاد
- تمدید مصوبه ترخیص۱۰۰ و ۹۰ درصدی تا اول آذر ماه ۱۴۰۴
- ترخیص نسیه کالاها از گمرک برای کمک به واحدهای تولیدی
- ترانزیت خارجی ۱۶.۵ میلیون تن کالا از مسیر ایران در ۹ ماهه امسال
- ارز حاصل از صادرات شرعا و عرفا متعلق به صادرکننده است
- واردات ۳۵هزار و ۱۲۷دستگاه خودرو سواری نو به کشور
- گمرک مرزی منطقهآزاد اینچهبرون افتتاح شد