- آیا احساس تعلق و تعهد در سازمانها مرده است ؟!؟
- در نشست مشترک مرزی بررسی و هم اندیشی در خصوص راهکارهای مشترک جهت تسهیل گذر مرزی حامل های صادراتی و ترانزیتی /تبادل اطلاعات فیمابین برای پیشگیری از قاچاق کالا
- صادرات بالغ بر ۲میلیارد و سیصد میلیون دلار کالای غیر نفتی از گمرکات خرمشهر و شلمچه
- ابلاغ تسهیلات ویژه گمرکی برای شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۴۰۴
- نشست خبری مدیر کل گمرک استان سمنان با اصحاب رسانه
- رکورد شکنی صادرات گمرکات استان مرکزی در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۳
- افزایش ۲۴درصدی صادرات از گمرک جلفا
- افزایش۲۳.۵ درصدی مبادلات گمرکی استان آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۳
- تحقق بیش از ۱هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال درآمد گمرک خراسان شمالی در سال ۱۴۰۳
- صادرات ۳۱ میلیون تن کالا از گمرکهای بوشهر
- ۹۹۶میلیون دلار کالا از گمرک پرویزخان به عراق صادر شد
- رشد ۵۱ درصدی صادرات از گمرکات استان خوزستان در سال ۱۴۰۳
خطر ارزپاشی در صورت احیای برجام

محمد لاهوتی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که آینده صادراتی کشور همواره با آن ارتباط مستقیم داشته، موضوع قیمت ارز و نحوه مدیریت آن است. متاسفانه تقریبا در تمامی دولتهای گذشته ما شاهد آن بودهایم که در صورت دسترسی به درآمدهای جدید دولتها به سمت ارزپاشی در بازار حرکت میکنند تا به این ترتیب قیمت دلار در بازار را کاهش دهند ولی این موضوع تبعات خاص خود را برای اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه ارزپاشی میتواند به کاهش آمار صادراتی منجر شود، بیان کرد: افزایش قیمت تمام شده یا کاهش قدرت رقابت پذیری در بازارهای صادراتی قطعا به ضرر ایران و آمارهای صادراتی کشور تمام خواهد شد. این در حالی است که دولت میتواند از منابع ارزی جدید برای توسعه زیرساخت و توجه به حوزههایی مانند حمل و نقل که مغفول مانده استفاده کند و به این ترتیب بستر توسعه اقتصادی در بلندمدت را به وجود آورد.
به گفته لاهوتی چه در دولت احمدینژاد و چه در دولت روحانی، اقدام برای ارزپاشی باعث شد تولید و صادرات آسیب ببیند و این امید وجود دارد که در دولت رییسی از تکرار این تجربه جلوگیری شود.
رییس کنفدارسیون صادرات ایران درباره آمارهای تجاری ثبت شده در سال۱۴۰۰ نیز توضیح داد: خوشبختانه در سالی که گذشت پس از چند سال بار دیگر میزان تجارت ایران از مرز ۱۰۰ میلیارد دلار عبور کرد که نشان دهنده افزایش عملکرد چه در حوزه صادرات و چه در حوزه واردات است. با توجه به اینکه بخش مهمی از واردات نیز با محوریت تامین نیازهای واحدهای تولیدی انجام میشود، میتوان افزایش آمار تجاری کشور را مثبت قلمداد کرد.
وی ادامه داد: یکی از اصلیترین دلایل ثبت این آمار، تلاشهایی است که در ماههای گذشته از سوی دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفته و بخشی از موانع دولت گذشته عملا کنار رفته است. این تلاشها از سویی باعث بهبود آمار صادراتی شده و از سوی دیگر امید به بهبود شرایط را در فعالان اقتصادی افزایش داده که میتواند به تداوم رشد در ماههای پیشرو نیز کمک کند.
لاهوتی با بیان اینکه با رویه فعلی امکان ثبت رشد ۱۵ تا ۲۰ درصدی صادرات در سال جاری نیز وجود خواهد داشت، بیان کرد: در صورت حفظ شرایط فعلی تداوم رشد صادرات غیر منتظره نیست اما متاسفانه اخیرا شاهد آن بودهایم که در دولت جدید نیز برخی دستورالعملهای خلق الساعه مانند دولت قبل در حال نمایان شدن است که قطعا به نفع صادرات نخواهد بود. اگر بنا بر رشد بیشتر نیز باشد، از توسعه زیرساختها، افزایش حمایتها، بالا بردن قدرت رقابت پذیری و ایجاد ثبات در اقتصاد و سیاستهای اقتصادی نباید غافل شد.
- ابلاغ تسهیلات ویژه گمرکی برای شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۴۰۴
- کارنامه تجارت خارجی کشور در سال ۱۴۰۳ اعلام شد/ تجارت ۱۳۰ میلیارد دلاری ایران با دنیا در سال گذشته
- ثبت ۵۷.۸ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی/چرا تراز تجاری منفی شد؟
- امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان گمرک و اتاق بازرگانی ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت و ترانزیت
- منطقه آزاد اروند ضریب مفیدی برای آبادان و خرمشهر ندارد
- اقتصاد دریا محور و توسعه مناطق آزاد در اولویت است/ بخش خصوصی از بازیگران اصلی توسعه مناطق آزاد خواهد بود
- حقوق کارمندان با هزینههای آنان تناسب ندارد/ تأمین ۸۰ درصد بودجه بر عهده وزارت اقتصاد
- تمدید مصوبه ترخیص۱۰۰ و ۹۰ درصدی تا اول آذر ماه ۱۴۰۴
- ترخیص نسیه کالاها از گمرک برای کمک به واحدهای تولیدی
- ترانزیت خارجی ۱۶.۵ میلیون تن کالا از مسیر ایران در ۹ ماهه امسال