- ارزش مبادلات تجاری گمرکات استان در سال ۱۴۰۳ از مرز ۶ میلیارد و ۶۵۹ میلیون دلار عبور کرد
- طی سال ۱۴۰۳، افزایش صادرات و واردات از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سهلان
- ۴۶۲ میلیون دلار کالا از گمرکات گلستان صادر شد
- در سال ۱۴۰۳یک میلیارد و ۲۳۴ میلیون دلار کالا از گمرکات استان اصفهان صادر گردید/ درآمد ۳۸ هزار میلیارد ریالی گمرکات استان اصفهان
- صادرات از گمرکات استان ایلام به یک میلیارد و ۵۹۳ میلیون و ۴۱۴ هزار دلار رسید
- ارائه خدمات شبانه روزی گمرک بوشهر در نخستین روز سال ۱۴۰۴
- تداوم خدمت در آخرین لحظات سال در گمرک پرویزخان
- تعامل موثر با بخش خصوصی و دستگاههای همجوار برای تسهیل تجارت در دستور کار گمرک است
- تقدیر استاندار یزد از عملکرد گمرک استان
- تشریفات گمرکی خودروهای محوطه بندر خرمشهر انجام و در اختیار سازمان متولی قرار گرفته است/ تعیین تکلیف از حوزه اختیارات گمرک خارج است
- دولت باید به صورت شفاف و قانونی، تکلیف ثبتسفارش را روشن کند
- امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان گمرک و اتاق بازرگانی ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت و ترانزیت
دلایل رسوب کالای اساسی در گمرک/ ۶ میلیون تن کالای اساسی در بنادر

دلایل رسوب کالای اساسی در گمرک/ ۶ میلیون تن کالای اساسی در بنادر
رئیس کل گمرک دلایل رسوب کالاهای اساسی در گمرک و بنادر و راهکار تسهیل در ترخیص آنها را تشریح کرد.
به گزارش پایگاه خبری اخبار گمرکی-اقتصادی؛ محمد رضوانیفر در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد دلایل رسوب کالاهای اساسی در گمرک گفت: رسوب یا ایستایی کالا در مبادی ورودی شامل دو بخش است که یک بخش از آن قبل از اظهار کالا به گمرک است که عمده کالای رسوبی مربوط به این مرحله است. مرحله دوم که دارای حجم کمتری است، بعد از اظهار کالا به گمرک است که به دلایل نقص مجوزها و یا مدارک امکان ترخیص کالا وجود ندارد.
وی گفت: بخشی از کالاهایی که از قبل از اظهار به گمرک در مبادی ورودی مانند بنادر، پایانهها،بنادر یا شناورها وجود دارد، گاهی به خاطر این است که کالا وارد شده و تخلیه صورت گرفته، اما هنوز ثبت سفارش واردات انجام نشده که امکان اظهار کالا به گمرک فراهم نیست، یا اینکه کالا وارد شده، اما هنوز مجوز ورودی نگرفته یا مشکلات بانکی نقل و انتقال ارز وجود دارد و مالکیت کالا به طرف ایرانی منتقل نشده است، بنابراین امکان اظهار به گمرک وجود ندارد.
وی در مورد دلایل ماندگاری کالا در گمرک همچنین گفت: حتی ممکن است کالا وارد محوطه گمرک شده، اما به خاطر عدم تمکن مالی صاحب کالا به گمرک اظهار نشده است و یکی از دلایل دیگر این است که بعد از اظهار کالا به گمرک، کد رهگیری بانک که همان کد ساتا است، زمانبر بوده یا اینکه مجوزهای دستگاههای همجوار مانند سازمان غذا و دارو، سازمان استاندارد و یا جهاد کشاورزی برای ترخیص کالا ارائه نشده است.
* مهلت ۷ روزه دستگاههای همجوار در پاسخ به استعلام گمرک
رئیس کل گمرک اظهار داشت: دستگاههای همجوار گمرک بر اساس قانون موظفند، حداکثر ظرف ۷ روز به استعلامهای گمرک در مورد کالاهای وارداتی پاسخ دهند، اما برخی از دستگاههای همجوار این مهلت را نادیده میگیرند. در برخی از این دستگاهها میانگین پاسخگویی ۷ روز و در برخی ۱۴ روز طول میکشد و این هم یکی از دلایل تأخیر در ترخیص کالاست. همچنین گاهی به خاطر مغایرتهای، قانونی و همچنین تفاوت بین کد اچ اس و کد سازمان غذا و دارو باعث معطلی کالا میشود.
رضوانی فر از دلایل دیگر معطلی کالا در گمرک را این گونه عنوان کرد که گاهی به خاطر عدم استقرار نماینده تامالاختیار سازمانهای همجوار در گمرک، باعث معطلی کالا میشود، در حالیکه همه دستگاههای همجوار مانند سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو و جهاد کشاورزی باید نماینده مقیم داشته باشند که گاهی به خاطر عدم حضور این نمایندگان، صدور به موقع مجوز ترخیص انجام نمیشود و موجب رسوب کالا بعد از اظهار به گمرک میشود.
به گفته وی؛ گاهی کالا وارد گمرک میشود، در حالیکه ثبت سفارش برای واردات انجام نشده و یا مشکل نقل و انتقال ارز با طرف خارجی دارد یا کد ساتا در مورد آن صادر نشده و یا اینکه مجوزهای دستگاههای همجوار به موقع صادر نشده است و گاهی هم نیاز به اصلاحاتی در ثبت سفارش کالا وجود دارد و همه این موارد باعث معطلی کالا و رسوب آن میشود.
رئیس کل گمرک اظهار داشت: در حال حاضر موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات که عمدتا شامل گندم، ذرت، جو، سویا، برنج، شکر، دانه روغنی و روغن خام میشود، در گمرکات حدود ۳.۵ میلیون تن است و همچنین میزان رسوب کالا در شناورها و اسکلهها که بین ۱۰ تا ۱۱ اسکله هستند و حدود ۳۵ تا ۳۶ شناور در لنگرگاهها منتظر هستند، حدود ۲.۴ تا ۲.۵ میلیون تن است و جمع کل کالاهای اساسی در گمرکات و بنادر و شناورها تقریبا ۶ میلیون تن است که به عنوان موجودی کالا و کالای پای اسکله و منتظر ترخیص است. البته این رقم نسبت به پارسال کمتر شده است، اما روند عادی طی میکند و در حال ترخیص است.
* فراهم شدن امکان ترخیص درصدی کالا
رضوانیفر همچنین تأکید کرد: گمرک حداکثر تسهیلگری برای سرعت بخشی به ترخیص کالاها را انجام میدهد، اولا اینکه امکان ترخیص درصدی را فراهم میکند. براساس لیست مصوب وزارت صنعت، معدن و تجارت ۴۵۰۰ اظهارنامه کالا به وزن تقریبی ۶ میلیون تن وجود دارد که این کالاها میتوانند به صورت درصدی ترخیص شوند که عمده این کالاها کد ساتا یا همان تخصیص ارز بانکی ندارند و ما برای تسهیل در کار مردم، اجازه میدهیم ۹۰ درصد ترخیص شود و ۱۰ درصد باقی مانده است.
* امکان ترخیص نسیه کالا از گمرک فراهم شد
معاون وزیر اقتصاد همچنین گفت: در زمینه دریافت حقوق و عوارض گمرکی هم برای تسهیلگری تلاش میکنیم این حقوق قانونی را بهجای نقدی به صورت نسیه دریافت کنیم، یعنی از صاحب کالا ضمانتنامه و تعهد میگیریم تا کالاهای موردنیاز مردم و کارخانجات ترخیص شود چون فعلا نقدینگی ندارند، اما با فراهم کردن ضمانتنامه برای پرداخت حقوق گمرکی، با فاصله زمانی مناسب بعدا به صورت نسیه بپردازند.
وی افزود: تلاش گمرک ارائه تسهیلات برای سرعت بخشی به ترخیص کالاها بهویژه کالاهای اساسی و مواد مورد نیاز خطوط تولید است.
رضوانیفر گفت: در حال حاضر شرایط در گمرکات طبیعی است و کالاهای موجود در گمرکات و بنادر هم با تسهیلات فراهمشده به تدریج ترخیص میشود.
- تعامل موثر با بخش خصوصی و دستگاههای همجوار برای تسهیل تجارت در دستور کار گمرک است
- امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان گمرک و اتاق بازرگانی ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت و ترانزیت
- منطقه آزاد اروند ضریب مفیدی برای آبادان و خرمشهر ندارد
- خوزستان سومین استان صادراتی کشور/ تعیین تکلیف گیت ها نیازمند نشست سازمان های دخیل
- توجه به آموزش موجب ایجاد وحدت رویه در گمرکات کشور میشود
- انتخاب مجدد نماینده گمرک جمهوری اسلامی ایران در شورای اجرایی تیر سازمان ملل
- تشریح جزئیات تجارت خارجی کشور در ۱۰ ماهه سال جاری
- تسهیل تجارت با ارتقاء دانش کارکنان گمرک ارتباط تنگاتنگ دارد
- طی نشست نمایندگان بازنشستگان با رئیس کل گمرک صندوق وام بازنشستگان گمرک تاسیس شد
- پرورش نیروی انسانی دلسوز و بادانش در سازمان از اهداف آموزش است