- صادرات ۳۸۷ میلیون دلاری کالا از گمرکات سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۳
- افزایش ۱۱۰ درصدی ارزش کالاهای صادراتی طی دوازده ماهه ۱۴۰۳ از گمرکات استان کرمان
- واردات ۱.۳ میلیارددلار خودرو در۴۰۳/ کابوس احکام بودجه
- واردات به گمرکات استان گلستان به بیش از ۳۴ هزار تُن رسید
- کارنامه تجارت خارجی کشور در سال ۱۴۰۳ اعلام شد/ تجارت ۱۳۰ میلیارد دلاری ایران با دنیا در سال گذشته
- ثبت ۵۷.۸ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی/چرا تراز تجاری منفی شد؟
- ارزش مبادلات تجاری گمرکات استان در سال ۱۴۰۳ از مرز ۶ میلیارد و ۶۵۹ میلیون دلار عبور کرد
- طی سال ۱۴۰۳، افزایش صادرات و واردات از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سهلان
- ۴۶۲ میلیون دلار کالا از گمرکات گلستان صادر شد
- در سال ۱۴۰۳یک میلیارد و ۲۳۴ میلیون دلار کالا از گمرکات استان اصفهان صادر گردید/ درآمد ۳۸ هزار میلیارد ریالی گمرکات استان اصفهان
- صادرات از گمرکات استان ایلام به یک میلیارد و ۵۹۳ میلیون و ۴۱۴ هزار دلار رسید
- ارائه خدمات شبانه روزی گمرک بوشهر در نخستین روز سال ۱۴۰۴
واردات ۱.۳ میلیارددلار خودرو در۴۰۳/ کابوس احکام بودجه
به گزارش پایگاه خبری اخبار گمرکی-اقتصادی و به نقل از تسنیم، بررسیهای انجامشده نشان میدهد که در سال ۱۴۰۳، حدود۶۰هزار دستگاه از انواع خودروهای برقی، بنزینی و هیبریدی به کشور وارد شدهاست. این آمار که توسط سازمان گمرک کشور تهیه شده است، حاکی از تقاضای قابل توجه برای خودروهای وارداتی در بازار خودروی کشور است.
همچنین، آمارهای گمرک ایران نشان میدهد که ارزش کل خودروهای ترخیصشده در این مدت به ۱.۳ میلیارد دلار رسیده است. این رقم نشاندهنده اهمیت واردات خودرو به عنوان یکی از بخشهای مهم تجارت خارجی کشور است.
پیشبینی افت فاحش واردات در سال ۱۴۰۴
برخی براوردها و تحلیلهای اقتصادی نشان میدهند که در صورت اجرای احکام گمرکی قانون بودجه سال ۱۴۰۴، شاهد افت فاحش در میزان واردات خودرو خواهیم بود. دو عامل اصلی که این افت را به دنبال خواهند داشت، شامل تعرفههای سنگین و افزایش نرخ محاسباتی ارز هستند.
۱. اعمال تعرفه۱۰۰درصدی بر تمام خودروهای بنزینی
بر اساس قانون بودجه سال۱۴۰۴، حقوق ورودی۱۰۰درصدی بر تمام خودروهای بنزینی لحاظ شده است. این تغییر نسبت به سالهای قبل، که تعرفهها بر اساس حجم موتور و نوع خودرو متفاوت بود، بار مالی سنگینی را بر واردکنندگان خودرو تحمیل میکند. این موضوع میتواند باعث کاهش قابل توجه تقاضا برای خودروهای بنزینی وارداتی شود.
۲. افزایش نرخ محاسباتی ارز در گمرک
عامل دوم، افزایش نرخ محاسباتی ارز در گمرک از ۲۸۵۰۰تومان به۶۸۰۰۰تومان است. این جهش قابل توجه در نرخ ارز محاسباتی، قیمت تمامشده خودروهای وارداتی را به طور چشمگیری افزایش میدهد. حتی خودروهایی که در سال۱۴۰۳با تعرفههای پایینتر وارد میشدند، اکنون با بار مالی به مراتب بیشتری مواجه خواهند بود.
به عبارت ساده تر با اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی در کنار جهش سه برابری نرخ محاسباتی ارز جدای از نرخ دلار ۱۰۰هزار تومانی بار مالی هزینه های گمرک حداقل ۳ برابر خواهد شد.
تأثیر بر خودروهای برقی و هیبریدی
در حالی که در سال۱۴۰۳، خودروهای برقی و هیبریدی با تعرفههای پایینتر (به ترتیب ۴ و ۱۵درصد) وارد میشدند، افزایش نرخ محاسباتی ارز ، میتواند تقاضا برای این دسته از خودروها را نیز کاهش دهد. با این حال، دولت اعلام کرده است که به دلیل اهمیت این خودروها در کاهش آلودگی و توسعه فناوریهای نوین، تلاش خواهد کرد تا تأثیرات منفی این تغییرات را کاهش دهد.
آمار واردات خودرو در سال ۱۴۰۳ نشان میدهد که حدود ۶۰ هزار دستگاه خودرو با ارزش ۱.۳ میلیارد دلار وارد ایران شدهاند. با این حال، با توجه به تغییرات اعمالشده در مصوبات دولت ذیل قانون بودجه سال ۱۴۰۴، از جمله اعمال تعرفه۱۰۰درصدی بر خودروهای بنزینی و افزایش نرخ محاسباتی ارز به ۶۸۰۰۰ تومان، پیشبینی میشود که میزان واردات خودرو در سال جاری به شدت کاهش یابد. این تغییرات میتواند بازار خودروی وارداتی را تحت فشار قرار داده و تقاضا برای این محصولات را کاهش دهد.
مدیریت صحیح این تحولات و اتخاذ سیاستهای حمایتی برای خودروهای دوستدار محیط زیست، میتواند به کاهش تأثیرات منفی این تغییرات کمک کند.
- دولت باید به صورت شفاف و قانونی، تکلیف ثبتسفارش را روشن کند
- غنینژاد: تجارت آزاد لازمه برونرفت از مشکلات اقتصادی کنونی است
- اف ای تی اف (FATF) چیست و چرا برای ایران حیاتی است؟
- رسانهها رقیب روابطعمومیها نیستند بلکه شریک ما در اطلاعرسانی هستند
- آیا از محیط کاری خود فراری هستید؟!؟/ نقش مدیران بر علاقه شغلی کارکنان در سازمان
- پیشرفت کشور در گرو تکریم انسانیت می باشد
- لزوم شفافسازی سازمان اداری و استخدامی در مورد سامانه حقوق
- نقدی بر وضعیت زمان انتظار برای تخصیص ارز
- چرا تراز تجاری کشور منفی ۷ میلیارد دلار شد؟
- به مناسبت روز جهانی گمرک گمرکات، تعامل هدفمند با شرکای خود را دنبال کنند