امروز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

گمرک و سازمان غذا و دارو با هدف تسریع در صدور مجوز ترخیص کالا های سلامت محور تفاهم نامه امضا کردند

تفاهم‌نامه همکاری فی مابین گمرک جمهوری اسلامی ایران و سازمان غذا و دارو با حضور رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران و رئیس سازمان غذا و دارو با هدف تسهیل، تسریع و شفافیت در ترخیص کالاهای سلامت محور امضا شد.
کد خبر: ۱۱۰۱۴۰۲۱۹۲
زمان انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۳۹ قبل از ظهر
100 بازدید

با حضور روسای دو سازمان انجام شد:

تفاهمنامه گمرک و سازمان غذا و دارو با هدف سرعت در صدور مجوز ترخیص

تفاهم‌نامه همکاری فی مابین گمرک جمهوری اسلامی ایران و سازمان غذا و دارو با حضور رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران و رئیس سازمان غذا و دارو با هدف تسهیل، تسریع و شفافیت در ترخیص کالاهای سلامت محور امضا شد.

به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، امضای این تفاهم نامه یک اقدام تحولی به منظور تسهیل، تسریع و شفافیت میان دو دستگاه گمرک و سازمان غذا و دارو است که منجر به افزایش سرعت کار در مرحله صدور مجوز ترخیص می‌شود.

دکتر محمد رضوانی فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در این مراسم ضمن تقدیر و تشکر از سازمان غذا و دارو بابت تامین دارو و اقلام پزشکی مورد نیاز مردم گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون پس از کاهش حقوق ورودی کالاهای سلامت محور و ابلاغ چهار به یک حقوق ورودی، شاهد تسریع در ترخیص این کالاها بوده ایم.

وی افزود: با اقدامات صورت گرفته سود بازرگانی برای دارو و مواد اولیه دارویی صفر شده است و حداکثر تسهیلات قابل اعمال برای کالاهای سلامت محور اعمال شده که باعث شده هزینه های تمام شده کاهش یابد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه با این تفاهمنامه مبادله اطلاعات بر مبنای آی آر سی (IRC) میان گمرک و سازمان غذا و دارو فراهم می شود تاکید کرد: مبادله اطلاعات اسنادی و سامانه‌ای بر مبنای کد ثبت کالای سلامت محور (IRC) و بحث ارزش گذاری هماهنگ جهت ارائه تسهیلات و قیمت گذاری ارزی مشترک از تعهدات دو طرف در این تفاهم نامه به شمار می رود. ‌

به گفته رضوانی فر، امکان تبادل اطلاعات بر مبنای واحد دارویی یا بسته‌بندی بر اساس کوتاژ و دریافت اطلاعات آنلاین میان دو سامانه گمرک و سازمان غذا و دارو از دیگر مفاد این تفاهم نامه است.

رئیس کل گمرک ایران با تاکید بر تسهیل و تسریع در امور و پیشگیری از وقفه در ترخیص فرآورده های نهایی، افزود: ارائه تسهیلات به مرسوله های پستی کالاهای سلامت محور که جنبه تجاری نداشته و صرفا مصرف شخصی دارند از جمله دیگر محورهای این تفاهم نامه می باشد.

دکتر رضوانی فر یکی از مهمترین مفاد این تفاهم نامه را تسهیل و تسریع در ترخیص فرآورده ها و مواد اولیه با کاربرد دو منظوره عنوان کرد.

رئیس کل گمرک ایران در ادامه متوسط زمان پاسخگویی سازمان غذا و دارو به استعلامات گمرک را به طور متوسط ۸ روز عنوان و تاکید کرد:
البته سازمان غذا و دارو بیش از ۴۵ درصد استعلام‌ها را سه روزه پاسخ داده است و امیدواریم در چهارچوب این همکاری‌ها سرعت دریافت استعلام‌ها افزایش یابد.

رضوانی فر حمل یکسره، ترخیص با حداقل اسناد، انبار اختصاصی، ترخیص با ارائه ضمانتنامه‌ها را از مهمترین تسهیلات گمرکی برای کالاهای سلامت محور عنوان کرد.

این گزارش می افزاید: در این مراسم دکتر محمدی معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان غذا و دارو نیز در سخنانی با اشاره به اینکه در حوزه کالاهای سلامت محور چیزی به عنوان رسوب نداریم، این اتفاق مهم را حاصل همکاری های مشترک گمرک و سازمان غذا و دارو عنوان کرد.

نوشته شده توسط:

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *